Innan jag skall lyfta tänker jag

Nu blev det en liten ändring i julkalendern. Egentligen skulle det ha varit utmaning idag men vi kör den imorgon istället. Så fortsättning följer..

Men vilka tankar finns då i mitt huvud innan jag ska lyfta? Det beror faktiskt lite på, eller framförallt beror det på om det är tävling eller träning. Men oftast måste jag tänka på att ta det lugnt i starten och därefter är det bara att köra. I alla fall när det är på tävling. Jag brukar även snacka lite med mig själv och säga typ ”kom igen nu” och ”det är lätt”.

5818.2_5

På träningar kan jag ibland föreställa mig en bild på något som jag verkligen vill uppnå och tänker att jag måste klara detta lyft (kan vara allt från knäböj till ryck) för att nå dit. Det kan handla om allt möjligt, men det kan exempelvis vara så att jag ser OS-ringarna framför mig i taket eller att jag måste klara just detta lyftet för att ta medalj på en stor tävling. Det triggar mig.
Ibland har jag lite för många tankar i huvudet på samma gång vilket inte är helt optimalt min del. Då gäller det att ha någon som säger till vad jag ska tänka på, helst precis innan lyftet.
Under vissa tävlingar vet jag att jag har haft tankarna på helt andra ställen. Någon gång tänkte jag ”oj, usch vad mycket det regnar ute nu”. Det var inte min bästa tävling.

5818.2_024

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s