Om mig

Anna Angelica Ulrika Roos

Jag är 27 år och älskar choklad och öländska kroppkakor med alla dess tillbehör. Det kanske inte är den bästa kosten om man ska bli världens bästa tynglyfterska i klass 58 kg så en och en annan sparris får också slinka ner. Emellanåt tävlar jag även i klass 63 kg.

Jag är född i Göteborg, tillbringade mina första 7 år i Kalmar för att sedan växa upp runtomkring och i Kungsbacka. I dagsläget bor jag i centrala Göteborg, en stad som jag älskar!

Jag har alltid varit ganska snabb och stark. När jag var liten hängde jag gärna i lampor, klättrade upp för höga stenmurar, satt högst upp i träden, cyklade fortast och tog alltför många chansningar.

Idrott har alltid varit en stor del av mitt liv. Det är ju så jäkla roligt att tävla och träna för att bli ännu bättre. Jag började spela handboll och kort därefter började jag även med friidrott. 2009 kom tyngdlyftningen in i bilden men mer som kompletterande träning till friidrotten. Snabbt upptäckte jag att det var riktigt roligt att lyfta tunga vikter och att jag hade någon form av talang för det. Jag var snabbt fast i sporten och det är jag än idag.
Det var egentligen först i början av 2013 som jag började min satsning ordentligt. 2016 var ett fantastiskt lyftarår. Det var året jag tävlade på OS i Rio! Så fantastiskt och underbart på alla sätt och vis. Nu siktar jag mot ännu ett OS. Mot OS 2020!

Annons

4 tankar på “Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s