Längtan efter toppformen

Haha, jag längtar redan efter att känna mig i toppform igen. Men det lär ju dröja ett tag…
Alltså, har det redan gått tre veckor sedan jag tävlade på EM?! Samtidigt som det känns som om jag stod på flaket och tävlade häromdagen känns det som om det var evigheter sedan. I huvudet kan jag lätt tänka mig tillbaka till hur det kändes, hur det såg ut, vad jag gjorde och tänkte och hur roligt jag tyckte att det var. Men den formen jag hade då (för bara tre veckor sedan liksom!!) finns verkligen inte här nu så därför känns det även så himla avlägset.
Jag tycker det är väldigt fascinerande hur olika kroppen och huvudet kan kännas under olika perioder i idrottslivet. Hur det ändras så extremt mycket från perioder när man är riktigt toppad i kontrast till mer tung grundträning. När man är i sådan där bra form känns hela livet så otroligt mycket lättare, både på träningen, runtomkring träningen och livet i stort. Men det är lätt att glömma bort att den perioden när man är i toppform är en så väldigt kort och liten del av hela idrottslivet. Allt grovjobb ska också göras, det där jobbiga när man inte riktigt själv förstår hur man ska ta sig till toppformen igen. Men det är dit jag vill igen, till den känslan. Det tänker jag på ibland under extremt tunga perioder, att det är värt att kämpa ordentligt för att även om det känns tungt nu och omöjligt att ta sig upp så kommer det. Det vet jag nu. Det gäller att våga lita på det också.
Just nu känner jag mig verkligen helt i superkass form på alla sätt och vis. Vikterna känns tyngre, jag känner mig långsammare. Även om jag känner mig så här är träningen ändå rolig, märkligt nog. Jag försöker att inte tänka så mycket på vilka vikter jag tränar på för tillfället, även om det är sjukt svårt att acceptera vikterna när jag väl tränar. Jag vill ju liksom alltid träna tungt, öka vikterna och sådär.
Träningsmotivationen har börjat komma tillbaka, men den går både lite upp och ner emellanåt. Just nu tränar jag inte efter något program utan har ”fri träning” och det känns bra. Det innebär dock inte att jag inte tränar, kör någon lyftningen eller har någon tanke med träningen, utan det gör jag såklart 🙂 Men upplägget är mitt eget där jag varierar träningen, kör lite mer allmänfys, testar lite olika övningar, tränar både aptunga övningar och sådant jag tycker är riktigt roligt. Samtidigt försöker jag nu att ”bli så hel som möjligt”. Jag har lite problem och småont här och var men det har främst varit min handled som strulat en längre tid nu. Så därför anpassar jag träningen efter vad som fungerar att träna för mig. Om ett tag kommer jag börja köra efter program igen, mot nästa mål.

13063028_1015321391856018_1016033752730942015_o 13064475_1015319905189500_6120799308219658030_o 13086915_1015320151856142_3206083146268420182_o

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s