Nya kvalgränser till SM

Det har kommit ett gäng regeländringar inom svensk tyngdlyftning. Bland annat har damernas kvalgränser till SM höjts med några kilo i varje viktklass. Jag har för mig att kvalet i 58:an tidigare var runt 117 kg och den gränsen har nu höjts till 125 kg. I klass 63 är det nya kvalet 135 kg. Dessutom kommer damlagen framöver att bestå av 4 tjejer istället för 3. Jag tycker att det är superkul att man har valt att göra en sådan förändring eftersom det innebär att sporten hela tiden växer och att vi blir allt fler tjejer. Tummen upp för det!

Här hittar ni en sammanfattning av de stora ändringarna som förbundet har beslutat om.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s