Det är inte alltid på topp

Ibland tror jag att det blir lite för mycket. Lite för mycket press på att prestera på topp i precis allt, lite för många måsten, lite för mycket att göra, lite för mycket smärta här och var, lite för lite tid. Även om det är saker jag vill göra och som jag både tycker om och som jag tycker är roliga kan för mycket av det goda helt enkelt bli negativt. Det är framförallt svårt när man verkligen vill allting också, när man inte vill prioritera bort något. Det är svårt att beskriva och förklara vad det är. Jag tycker själv inte alltid att jag har för mycket men det blir nog ändå så ibland när jag vill göra allt på topp och gärna ställer upp på allt.
Det finns dagar, och ibland perioder, när man känner sig ledsen och nere utan att egentligen veta exakt varför. När ingenting är roligt längre och man bara vill lägga sig på sängen och gråta. Och när tårarna kommer från ingenstans titt som tätt. Jag hatar att känna mig nere och ledsen, alltså att verkligen känna sig nere på riktigt. Jag menar, jag är ju en sjukt positiv och glad person som alltid skrattar. Typ. Men när man väl är där och mår sådär skit, ja då får man helt enkelt göra det känner jag. Och det är i sådana här perioder jag är så enormt otroligt tacksam över att jag har just den familjen som jag har, och även de vänner jag har. En syster som kommer till en direkt och släpper allt annat för stunden. Hon är den mest empatiska och omtänksamma person som finns. Hon bryr sig verkligen på riktigt och förstår utan att man måste förklara allt in i minsta detalj. Och mamma, som jag ibland tror skulle vara en alldeles utmärkt psykolog eller så. Hon är så himla bra. Alltså typ världens bästa. På riktigt. Sen har jag lillebror Oscar som också alltid är där och kan muntra upp på alla tänkbara sätt. Så mycket kärlek som hjälper mig att släppa allt annat och inse vad det är som är viktigt. Vad skulle jag göra utan er?
Just för stunden ska jag tänka att allt jag gör gör jag ju faktiskt för min egen skull. Bara göra det jag tycker är roligt och fokusera på det som jag tycker är viktigt. Träna för att jag tycker det är roligt och inte för att jag måste lyfta en viss vikt för att komma någon vart. Jag tror att om jag fokuserar mer på att ha roligt så tror jag resten kommer också. Oavsett vad så gör jag det för min egen skull och inte för någon annan.

 

Annons

2 tankar på “Det är inte alltid på topp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s