Dagens träning

Mamma Lena är äntligen på besök i Göteborg igen så självklart passar jag på att träna samtidigt som henne. Rebecka la upp en bild på Instragram där hon skrev att det kändes som om vi åkt tillbaka i tiden, till 2009 när vi två började träna tyngdlyftning i Mosseberg. Men det var faktiskt lite så. ”På den tiden” var det systrarna Berntsson (det vill säga Annika och Lena) som var den absoluta toppen på damsidan. Systrarna som gör i princip allt likadant (friidrottar, håller på med tynbgdlyftning, lyfter med utfall, hittar en norsk tyngdlyftare att leva med, skaffar barn 2015 och ja, listan kan göras lång). Typ alla visste vilka dom var och de två var verkligen med i början och drog igång svensk damlyftning. Så hur tur hade inte jag och Rebecka att få komma till den klubben där dom tränar och få träna och inspireras till att lyfta mycket? Inspireras att bli bättre, att ta sig till NM, EM och VM. Därför var det lite extra roligt att vi alla fyra var där och tränade idag 🙂


Mitt pass gick ganska bra. Styrkan är tillbaka även i ryck och stötarna känns verkligen supersäkra just nu. Jag tycker både att vändningarna och överstötarna är stabila. Jag, Rebecka och Lena avslutade hela träningspasset med en WOD (tror den heter Grace). Man skulle göra 30 ”stötar” på 42,5 kg så snabbt som möjligt. Det var verkligen jättejobbigt, svårt men superkul när vi gjorde den ihop. Uthålligheten är absolut inte den bästa och det känns som om man måste hitta någon bra ”teknik” för att få det att gå lite snabbare. Liksom att ta ner den snabbare och börja nästa lyft med en gång. Även att göra själva överstöten/pushpressen/pressen snabbare efter att man har vänt upp den. Men riktigt roligt och jobbigt var det i alla fall 🙂


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s