Konditionsträning för en lyftare 

Jag sitter och längtar lite till helgen. Då är det äntligen dags för ett läger igen och det ska bli så kul. Även om det bara blir ett kortisläger den här gången ska det ändå bli kul att hänga med lyftareliten igen. 

På dagens lyftarpass hade jag bland annat styrkevändning + kickstöt 3+3. Det vill säga tre vändningar och tre kickstötar = ett set. Det komiska är att det är många reps för att vara lyftare och det blir nästan som ett konditionspass. 😅 Skrattar lite åt mig själv när jag verkligen tycker att så många (eller få?!?) reps är flåsträning. Men det blir så. Det är en tung vikt, det är teknik, snabbhet, explosivitet, styrka och koordination. Det är många delar som ska fungera och som man måste tänka på så då blir det tungt och flåsigt. I alla fall för mig. 😊

  

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s