Matklockan

Mat. Punkt. Jag älskar mat. Jag älskar frukost, lunch, middag, mellanmål, fika. Ja, jag älskar nog det mesta helt enkelt. De olika måltiderna är superb fast på olika vis. Det absolut bästa är ju när man äter och/eller lagar maten tillsammans med andra. 

Nu när jag har jobbar måndag-fredag har jag haft ganska mycket rutin på allting som har med mat att göra.
Jag börjar såklart dagen med frukost. Det fanns en tid när jag aldrig åt frukost. Alltså verkligen aldrig. Det var inte för att jag inte kunde äta på morgonen utan det var mest bara för att jag gärna sov så länge som möjligt och helt enkelt struntade i den. I bästa fall kunde det istället bli typ två halvtrista knäckemackor på jobbet på någon rast på förmiddagen. I dagsläget består min standardfrukost av havregrynsgröt, kokt ägg och kaffe. Vad jag har till gröten varierar jag men det är exempelvis nötter, frön och bär. Mums!

Mina mellanmål nu när jag har jobbat har främst bestått av kvarg med antingen müsli, granola eller bär. När jag jobbar känner jag mig lite som Skalman med en mat- och sovklocka (i och för sig utan den där sovdelen, den måste jag jobba lite mer på). Men jag äter frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, proteinshake (typ alltid Whey 1000) efter träningen och sedan middag och eventuellt ett mellanmål igen och detta vid ungefär samma tider varje dag. Vänjer sig kroppen vid att äta regelbundet? För nu blir jag typ lite småhungrig vid de tiderna varje dag. 

För övrigt så är jag ganska så stark nu. Den där allra värsta segheten efter tävling har börjat försvinna och jag börjar mer och mer hitta bra saker och  ”rätt” känslor i träningen. Benen känns ofantligt sega men starka. Jag tror faktiskt att jag har kunnat köra många övningar tyngre än vad jag har gjort tidigare och det känns bra för psyket. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s