Knäböj fram

Det var några dagar sedan jag skrev nu. Det känns som om dagarna bara har flugit förbi och varit fullspäckade från morgon till kväll. Jag är nu inne på min sista jobbvecka på mitt nuvarande extrajobb. Sen blir det nog ett litet sommarlov. 🙂

Just nu har jag träningsvärk lite här och var och benen, axlarna och ryggen är gaaaaanska stumma. Dagens träning var ett typiskt styrkeprogram med press bakom nacke, knäböj fram, ryckdrag, hissdrag, chins och lite övrig allmänfys.
De två föregående veckorna har all träning känts halvkass men nu tycker jag att jag börjar komma igång bättre igen.
På programmet stod det 3*2 (det vill säga 3 set med 2 reps i varje set) på slutvikten i knäböj för att därefter avsluta med 2*5 på en lättare vikt. För mig som är tyngdlyftare är dom där femmorna och sexorna många reps. En sak som man måste tänka på när det gäller min träningsplaneringen är att jag inte kan bygga på mig hur mycket muskler som helst eftersom det väger mycket. Jag ska med andra ord försöka bli så stark som möjligt men öka i muskelmassa så lite som möjligt. Svårt!! Det innebär bland annat att jag i större utsträckning än exempelvis Mathias, som tävlar i den tyngsta viktklassen, kör 1, 2 eller 3 reps men på relativt tunga vikter istället för att ligga och köra 6 reps. Självklart kör även jag flera reps men inte riktigt lika ofta.
Så här körde jag mina knäböj idag, inklusive uppvärmningen. Täljaren är den vikt jag hade, nämnaren är antalet reps och det motsvarar då tillsammans ett set. (Haha, shit vad nördigt det där lät).

Skärmavbild 2015-07-22 kl. 21.39.23

Vikterna är anpassade efter mitt max i knäböj fram. Nu är det i och för sig lite dumt eftersom jag inte vet exakt vad jag maxar (har faktiskt aldrig provat) men här är det räknat på 125 kg, så det innebär att jag har kört på ca 90 % av mitt max på min slutvikt. Jag tror dock att jag gör mer än 125 kg men så tänker jag i många övningar. Jag tror många gånger att jag kan göra mer än vad jag faktiskt har gjort. 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s