Skillnad på våg och våg

Det här med att ha en bra våg kan vara ganska så vettigt när man håller på med en sport där man tävlar i viktklasser. Större delen av året är det kanske i och för sig inte superviktigt exakt vad man väger men ju närmare man kommer en stor tävling desto viktigare blir det. I slutet handlar det om gram och därför är det tryggt att veta att den våg, som man i de flesta fall väger sig på, är någorlunda korrekt. Det smartaste är väl att väga sig på samma våg vid hyfsat lika tillfällen för att lättast kunna jämföra.
På klubben har vi en riktigt gammal våg. I dag är det många ställen som har sådana här vikter mer som prydnad, men vi på Mossebergs AK använder dem faktiskt till att väga oss. På riktigt.
En story om en våg. Det var en gång ett VM. På detta mästerskap fick vi till slut komma till ett superfint hotell. Ett problem här var dock att det inte fanns någon provvåg. Lena Berntsson skulle tävla någon dag senare och låg precis på marginalen och behövde verkligen ha stenkoll på sin vikt. Efter en del diskussion hittade arrangörerna en våg vi kunde använda. Detta var en stor våg utomhus, som vi tror användes till att väga deras inleveranser av mat. Det är sådant man kan skratta åt nu men just då, dagen innan Lena Berntsson skulle tävla, var det inte lika kul..
Senaste mästerskapet hade jag med mig en egen våg som jag kontrollvägde med provvågen (det finns nästan alltid en sådan på hotellet där man bor) för att lättare och smidigare kunna kontrollera under dagarna innan tävling. Jag kommer i framtiden alltid att ha med mig en egen våg för man vet ju faktiskt aldrig.

34803_10150164339548569_84518_n

Lena provväger sig på VM.

2014-09-18 09.46.59 2014-09-18 09.47.37 2014-09-18 09.47.43

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s