Stressa inte

Det senaste träningspasset jag skrev om här var ”katastrofpasset” i tisdags. Just den dagen kändes det verkligen skit och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen. Att ett enda träningspass kan påverka mig så mycket som det gjorde är väl i sig kanske ett tecken på hur mycket jag vill själv och viktig och betydelsefull lyftningen är för mig. Att ha en bild av hur det ska gå och när verkligheten sedan visar sig vara en helt annan blir det jobbigt. Jag tror alla mina nära och kära åtminstone någon gång har varit med om hur nere, förbannad, frustrerad och irriterad jag har blivit av dåliga träningspass. Eftersom tyngdlyftningen är en stor del av mitt liv påverkar det mig såklart. Men precis som lyftningen kan göra mig riktigt nere emellanåt gör den mig så extremt glad och nöjd större delen av året. De här dåliga passen kommer emellanåt och det vet jag ju. Jag har faktiskt tränat så pass länge och mycket och jag är på så pass hög nivå att jag varit med om det innan. Men det är väl precis så som idrotten är. Det går upp och ner och man lägger ner så enormt mycket tid för att vara som bäst några få gånger om året. Men idrotten är så sjukt jävla fantastiskt härlig, rolig, underbar och lycklig när det går bra och när man lyckas presterar på tävlingar är det så värt allt slit och alla jobbiga träningspass. Det är svårt att beskriva den känslan och den kicken man får av att uppnå sina mål, att fightas och verkligen lyckas på tävling. Det är verkligen fantastiskt och svårt att hitta någon annanstans, i alla fall för mig.

De senaste träningarna har varit väldigt mycket bättre. Jag släppte det där katastrofpasset och försökte hitta en annan ingång i lyftningen istället. Försöka att tänka på något helt annat och bara göra. Några centrala ord har varit ”stressa inte” och ”ta det lugnt”. Ska helt enkelt försöka att vara mindre duracellkanin och mer varva duracellkanin med Skalman (eller något). 🙂
Avslutar det hela men en bild på alla som var med på NM-lägret i Halmstad. Alla är nöjda, trötta, svettiga och glada efter att ha avklarat löptestet.

NM-läger

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s