Trippelt guld!

Oj vilken dag det har varit. Det känns som om den varit hur lång som helst och ändå är klockan inte ens 22 än. Men dagen slutade riktigt bra. SM-guld i ryck, stöt och sammanlagt. Alltså tre SM-guld! Det är faktiskt sjunde året i rad nu som jag vinner SM.
Invägningen började i morse klockan 9 och jag vägde in på ynka 57,44 kg. Samtliga klasser som skulle tävla idag vägde in samtidigt vilket var riktigt gött. För min del innebar ju det att jag hade flera timmar kvar till själva tävlingen. Från mosseberg var vi fyra stycken som tävlade idag: jag, Anton, Viktor och Lilleman. Alla klarade vikten (Anton fick dock basta lite) och vi åt därefter en riktigt lång och stor frukost på hotellet. Jag åt så mycket att jag varit mätt i princip hela dagen. Detta kommer jag inte göra om och det är inget jag rekommenderar någon annan att göra heller. Men det bara blev så. Därefter softade jag och Ullis på hotellrummet ett bra tag innan vi begav oss bort till arenan.

 


Jag är faktiskt riktigt nöjd med min tävling. Eller jag är både missnöjd och arg samtidigt som jag är så himla glad och stolt typ. Jag känner mig i fysiskt bra form, stark och sådär ni vet. Tyvärr räcker det inte alltid att bara vara stark utan man måste även få tekniken och sådana där andra saker att sitta och fungera. Jag gick in på 80 kg i ryck och det var ett bra och superlätt lyft. Höjde till 85 kg vilket jag bommade. Det var faktiskt inte ett speciellt bra lyft heller. Tredjelyftet höjde vi till 87 kg eftersom det kändes så lätt. Men alltså fan, jag bommade det lyftet också. Jag blev så sjukt irriterad och arg på mig själv för att jag slarvar så. Det är en vikt som borde vara säker för mig nu och som jag borde ta hur lätt som helst. Men icke. Men denna besvikelse och irritation omvandlades till extra superkrafter till stötarna.


Eftersom jag kände mig stark så tänkte jag att jag i alla fall måste få ut det där i stötarna och göra en riktigt bra tävling. Både för mig själv men även för publiken.

Jag gick in på 105 kg, ett lätt lyft. Höjde därefter till 110 kg vilket skulle innebära nytt svenskt rekord i stöt. Och den satt! Ganska enkelt också. Men så var det ju ett lyft kvar. Vad skulle jag ta nu då? Coach Staffan höjde till 116 kg då det skulle innebära nytt svenskt rekord i totalen. Så ja, jag tänkte att om han tror att jag tar 116 kg så får jag väl se till att göra det också. Blev riktigt peppad av publiken som hejade på som fan. Riktigt kul! En tyngre stöt och jag blundade ganska mycket i vändningen. Efter en sådan tung vändning hann jag tänka lite när jag lyckats resa mig och stod där med 116 kg på axlarna. (Ja, det är konstigt hur man kan hinna tänka men jag gjorde det). Jag tänkte att nu när jag väl har lyckats vända den här jävla vikten så ska jag fan göra en ordentlig stöt också. Den satt! 116 kg liksom! Dubbel kroppsvikt. Det är faktiskt lite galet nu när man tänker på det i efterhand.
Tack alla som varit med under dagen idag. Alla grymma tjejer i min viktklass som jag tävlade mot, coach Staffan, alla mossebergare, resten av lyftarsverige, publiken och alla andra runtomkring på plats och inte på plats. Ni är grymma!

Även Anton tog trippelt guld idag, Viktor tog silver i stöt och Lilleman persade med massa kg. Hur grymma träningskompisar har man inte?! STORT GRATTIS!!

Nu är jag färdigtävlad och kan bara njuta resten av tiden här i Sundsvall. Två heldagar med riktigt spännande lyftning kommer det att bli. Och god och framförallt MYCKET mat. Älskar det!

Skärmavbild 2015-06-29 kl. 22.22.07

  

Annons

1 tanke på “Trippelt guld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s